Web Sitesi Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Web Sitesi Yaptırırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • Web sitenizdeki tüm içerikler, özgün olmalı ve kitlenize değer katmalı

 

Web sitenizde kullanacağınız yazılar, yalnızca sizde bulunan özgün içerikler olmalıdır. Web sitesi kurarken yapılan en büyük hatalardan biri, içeriklerin kopyala yapıştır yöntemiyle internetten bulunuyor olmasıdır. Özgün içerik arama motorlarındaki konumunuzu belirleyen en önemli faktörlerden biridir. İçeriklerinizde kullanacağınız fotoğrafların da lisanssız ve orijinal olmasına mutlaka dikkat etmelisiniz. Eğer mümkünse hepsi yalnızca sizin web sitenize özgün olmalıdır.

 

  • Hedef kitlenizi tanıyın ve onların isteklerini analiz edin

Web sitenizi kendiniz için değil, hedef kitleniz için oluşturduğunuzu unutmamalısınız. Öncelikle hedef kitleniz “neden web sitenizi ziyaret ediyor ve hangi hizmet veya ürünlerinizi arıyor?” sorularını cevaplamalısınız. Ardından web sitenizi sormuş olduğunuz soruların cevaplarına göre yaptırmalısınız. Web sitenizi çok uzun ve sıkıcı bilgilerle doldurmak yerine, ihtiyaç duyulacak bilgiyi, video ve fotoğraflarla destekleyerek sunmalısınız.

  • Web siteniz SEO uyumlu olmalı

Web sitenizin altyapısı SEO uyumlu değilse, sitenizi sadece yakın çevreniz ve personeliniz ziyaret edecektir. Oysa web sitesinin asıl amacı, yeni müşteriler bulmak ve insanların hizmetlerinize kolay ulaşmalarını sağlamak olmalıdır. Web sitenizin SEO  uyumlu olup olmadığını anlamak için kullanabileceğiniz pek çok araç bulunuyor. Arama motorlarında yapacağınız küçük aramalarla bulabileceğiniz makaleler sayesinde kısa sürede temel bilgilere ulaşabilirsiniz.

  • Web siteniz mobil ve tablet uyumlu olmalı

Mobil kullanım oranları her geçen gün artmaya devam ediyor. Uzmanlar yakın gelecekte mobil cihazlardan yapılan ziyaretlerin, diğer kanalları açık ara geride bırakacağını belirtiyor. Arama motoru sıralamalarında üstlerde yer almak istiyorsanız web sitenizin mobil uyumlu olduğundan emin olmalısınız. 

Tasarım, nasıl başarısız olacağınızı seçmektir.
Ron Fein

  • Web site açılış hızına dikkat etmelisiniz

Ortalama açılış süresi 3-4 saniyeyi geçen web sitesine sahipseniz, hedef kitleniz sayfanızdan uzaklaşacaktır. Aynı ölçüde arama motorları da sıralama da hızlı web sitelerini daha üst sıralara yerleştirir.

  • Web sitenizdeki içerikleri hazırlarken ek harcama yapmaktan kaçınmamalısınız

Pek çok işletme ve web sayfası yöneticisi birey genellikle tema tasarımıyla tüm sürecin yönetileceğini düşünme eğilimindedir. Web sitelerin içerisinde yer alan video ve görsellerin hazırlanması için ayrılan bütçeler çoğu zaman sitenin yapım aşamasında kullanılan bütçeden fazla olabiliyor. Markanızı ve işletmenizi tanıtan kısa filmler, profesyonel fotoğraflar, içerik editörüne yazdırılmış size özel metinler web sitenizi kitlenizin gözünde çok daha kaliteli gösterecektir.

Hakkımızda

Markanızın yaratıcı bir ekipten yardım alması gerektiğine inanıyor musunuz? Projeniz için çalışmaya başlamak için bizimle iletişime geçin!

Devamını oku

Reklam Alanı

 

Ne tür desteğe ihtiyacın var?