SaaS : Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey (Hizmet Olarak Yazılım)

SaaS : Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey (Hizmet Olarak Yazılım)

SaaS : Hakkında Bilmek İstediğiniz Her Şey (Hizmet Olarak Yazılım) ve Başarılı Olun

Hizmet Olarak Yazılım Nedir?

SaaS, kullanıcıların İnternet bağlantısı ve bir web tarayıcısı olan herhangi bir bilgisayardan bilgilere erişmesini sağlayan bir yazılım dağıtım yöntemidir.

Bu düzenlemede, yazılım programı tedarikçisi uygulamanın sunucularını, veritabanlarını ve kodunu barındırır ve bakımını yapar.

Temel yazılım işlevselliğini gerçekleştirmek için arka uç bilgi merkezi ile uygulama arasında büyük miktarda veri iletilmelidir.


Hassas iş verilerinin genel bulut tabanlı bir SaaS hizmetine aktarılması, güvenlik ve düzenleme zorluklarının yanı sıra büyük miktarda verinin taşınması için önemli maliyetlere neden olabilir.

Uygulamaya, akıllı telefon veya dizüstü bilgisayar gibi internet özellikli herhangi bir cihazdan erişilebilir.


Yazılım ve ilgili veriler bulutta depolanır ve çeşitli veri merkezlerinden tüketicilere sunulur ve bunlara İnternet ve web tarayıcıları aracılığıyla erişilebilir hale getirilir.


Müşteriler, bu model kapsamında bir uygulamayı internet üzerinden kullanıma sunmak için üçüncü taraf bir sağlayıcıya aylık abonelik veya lisans ücreti öderler.

SaaS, ASP (Hizmet Olarak Uygulama) sağlayıcısı ve isteğe bağlı bilgi işlem yazılımı sağlama modelleriyle yakından bağlantılıdır. Talep Üzerine Yazılım modelinde sağlayıcı, müşteriye SaaS dağıtımı olarak oluşturduğu uygulamanın tek bir kopyasına ağ tabanlı erişim sağlar.

SaaS şirketleri, uygulamaları İnternet üzerinden dağıtarak kullanıcıların bunlara İnternet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan veya yerden erişmesine olanak tanır.

SaaS uygulamaları özelleştirilebilir ve diğer iş uygulamaları ve tüm yazılım satıcıları için ortak olan uygulamalarla entegre edilebilir.


Bir kuruluşun dahili sistemlerine, veritabanlarına veya hizmetlerine erişemeseler de, kapsamlı bir ağ üzerinden çalışan entegrasyon protokolleri ve uygulama programlama arabirimleri (API'ler) sunarlar.

SaaS'ın kullanımı nedir?

SaaS (hizmet olarak yazılım), üçüncü taraf bir sağlayıcının bir uygulamayı barındırdığı ve bunu İnternet üzerinden müşterilere sunduğu bir yazılım satış modelidir.

Hizmet Olarak Altyapı (IaaS) ve Hizmet Olarak Platform (PaaS) ile birlikte SaaS, üç ana bulut kategorisinden (PaaS) biridir.


Müşterilerin (kullanıcıların) bir uygulamaya İnternet üzerinden eriştiği ve uygulamanın çok kiracılı bir bulut altyapısında barındırıldığı bu modelde hizmet olarak yazılım kullanılmaktadır.


Şirketler, ek dahili sunucu kapasitesine ve yazılım lisanslarına yatırım yapmak yerine, proje gereksinimlerine ve diğer değişkenlere göre tüketimi ölçeklendirmek için yazılımlarını aylık hizmet aboneliği olarak özelleştirebilir.


Bu satış modelinin en belirgin ve sıklıkla bahsedilen avantajı, yazılım uygulamalarının geliştirilmesi, dağıtılması ve bakımının ilk maliyetlerinin azaltılmasıdır.

Büyük şirketler, yazılım geliştirme ve bakım maliyetlerini üçüncü taraflara aktarabilir ve kaynakları veri yönetimi ve yedeklemeye odaklayabilir.

Teoride, SaaS ilk satın alma, düzenli bakım ve güvenlik yönetimi ile ilgili maliyetleri üçüncü taraf bir satıcıya aktararak müşterilerin kaynakları diğer üretken girişimlere ayırmasına olanak tanır.


Sağlayıcılar, aboneliklerinin ötesinde müşterileri destekleme maliyeti olmadan yazılım uygulamalarının geliştirilmesi, devreye alınması ve bakımıyla ilgilenir.


Kurulduktan ve bakımı yapıldıktan sonra, bu uygulamanın kullanıcıları bir web tarayıcısı, ince istemci, terminal veya cihaz aracılığıyla herhangi bir yerden uygulamaya erişebilir.

Hizmet Olarak Yazılım Örnekleri Nelerdir?

  • Bulut bilişim, hizmet olarak yazılım (SaaS) olarak düşünülebilir.
  • Hizmet Olarak Altyapı (IaaS),
  • Hizmet Olarak Platform (PaaS) veya
  • Masaüstü Hizmeti ( DaaS )
  • Yönetilen Yazılım Hizmetleri (MSaaS),
  • Mobil Arka Uç Hizmeti (MBaaS),
  • Veri Merkezi Hizmeti (DCaaS)
  • BT Yönetim Hizmeti (ITMaaS).
SaaSAUygulamaÖrnekler
Hizmet Olarak Sunulan Yazılım Örnekleri

İsteğe bağlı yazılım, barındırılan yazılım veya web tabanlı yazılım olarak da bilinen SaaS modeli, geleneksel yazılım yükleme, bakım ve yönetim tekniklerini İnternet üzerinden bulut tabanlı uygulamalar sunma lehine bırakır. Bu, önde gelen kurumsal yazılım şirketlerinin stratejilerine entegre edilmiştir.

Bulut programları, temel yazılım üzerinde çalışır ve bulutta teslim edilen kurumsal yazılım uygulamalarını ifade eder.

Günümüzde SaaS sistemleri, müşteri tarafından yukarıdan aşağıya yerinde özelleştirilebilir ve bulut tabanlı yazılım, ortalama işletmeye daha fazla çeviklik ve esneklik sunar.

Bugün SaaS, şirketler için insan kaynaklarından kaynak planlamasına kadar her türlü temel iş fonksiyonunu sunuyor.

En iyi 15 iş uygulaması SaaS Şirketleri tarafından destekleniyor

  • Makine Öğrenimi ,
  • robotik,
  • E-posta işbirliği(Pazarlama),
  • IoT iş Uygulamaları,
  • Bağlılık,
  • Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) ,
  • faturalandırma,
  • Maaş bordrosu,
  • Satış Yönetimi,
  • İnsan kaynakları ,
  • Finansal Yönetim,
  • Veritabanı Yönetimi,
  • Kurumsal Kaynak Planlaması (ERP),
  • İçerik yönetimi,
  • Belge düzenleme ve yönetimi.

Kullanıcılar çeşitli bilgisayarlar için birden fazla lisans almak yerine yazılım için ödeme yaptıklarından, Uygulaması, güncellemesi ve hata ayıklaması kolaydır ve daha ucuzdur (veya en azından ön ödemeleri azaltır).

Dosya paylaşımı, e-posta, takvim, sadakat yönetimi, insan kaynakları gibi birçok iş uygulamasında da yer almaktadır.

Birden çok hizmetten veri görselleştirmesini ve işlevselliğini tek bir hizmette birleştiren hafif uygulamalardan oluşan bir yığın, SaaS uygulamalarını şirket içi yazılımlardan ayırır, çünkü şirket içi yazılım bir kurumsal güvenlik duvarı ile entegre değildir.

Bulut endüstrisinde, Hizmet Olarak Bulut Uygulaması olarak da bilinen Hizmet Olarak Yazılım, işletmeler için en yaygın kullanılan alternatiftir.

Uygulama Hizmet Sağlayıcıları (ASP'ler), müşterileri için veri merkezlerini yöneterek ve uygulamaları kendi ağlarında barındırarak para kazanan şirketlerdir.

Hizmet Olarak Yazılım (SaaS olarak da bilinir), yazılımı bir kurumsal ağ üzerinden masaüstü bilgisayarınıza otomatik olarak indiren ve güncelleyen, böylece uygulamaya bir İnternet tarayıcısı aracılığıyla erişebilmenizi sağlayan bulut tabanlı bir hizmettir.

Ofis yazılımı, standartlaştırılmış iletişim ve çok çeşitli diğer iş uygulamaları gibi uygulamalar mevcuttur. Daha çok bulut uygulama hizmetleri olarak bilinen Hizmet Olarak Yazılım, kullanıcılarına üçüncü taraflarca yönetilen uygulamalar sağlamak için İnternet'i kullanır.

Bulut tabanlı yazılım, büyük şirketlerden küçük anne-baba mağazalarına kadar 2021'in iş teknolojisi dünyasında standart dağıtım yöntemidir.

Amazon Web Services (AWS) tarafından sunulan ve veritabanları, IoT iş uygulamaları, makine öğrenimi, depolama, robotik, güvenlik, sadakat, blok zinciri ve daha fazlası dahil olmak üzere işletmelere ve bireylere ihtiyaç duydukları tüm araçları sağlayan 150'den fazla hizmet vardır.

SaaS Küresel Pazarı ve Trendleri

Bilgi teknolojisi endüstrisinde, bir Hizmet uygulaması olarak bulut tabanlı Yazılım için küresel pazara genel bir bakış.

Küresel pazar eğilimleri, 2016 ve 2017 verileri ve 2022'ye kadar kümülatif yıllık büyüme oranları (CAGR) tahminleri.

2022'ye kadar, İş Uygulamaları için küresel SaaS pazarının 2017'de 44,4 milyar dolardan 94,9 milyar dolara büyüyeceği tahmin ediliyor.

2017'den 2022'ye kadar yıllık ortalama büyüme oranı yüzde 16,4 oldu.

Yukarı akışlı hammaddeler ve ekipman ile aşağı akış talebi analiz edilecektir. Çalışma, dünya çapında bir Hizmet olarak Yazılım pazarının kilit endüstri oyuncuları üzerinde odaklanmaktadır.


Diğer şeylerin yanı sıra şirket profilleri, ürün resimleri ve özellikleri, kapasite, üretim, fiyat, maliyet, satış ve iletişim bilgilerini içerir.

Şirketin bu çalışmadaki stratejik sektör analizi, Hizmet Olarak Küresel Yazılım pazar araştırması raporundan önemli noktaları içermektedir.

25 satıcı için pazar büyüklüğü, tahminler, eğilimler, büyüme faktörleri, zorluklar ve satıcı analizi, Hizmet olarak Yazılım endüstrisi çalışmamızda incelenir.

Çalışma, mevcut küresel pazar durumunun yanı sıra en son trendler, itici güçler ve endüstri ortamının güncel bir resmini veriyor.

Tablolar ve şekiller, küresel ve küresel pazar araştırması Software As A Service'in analiz edilmesine yardımcı olur, endüstrinin durumu hakkında temel istatistikler sağlar ve işletmelere ve pazar paydaşlarına faydalı rehberlik sağlar.

Araştırma, dünya çapındaki mevcut pazar senaryosunun yanı sıra en son trendler, itici güçler ve endüstri ortamı hakkında güncel bir genel bakış sağlar.

Bulut tabanlı çözümlerin ekonomik belirsizlik, artan cep telefonu benimsemesi ve İnternet kullanımı ve uygulamalarıyla ilgili değişen düzenlemeler gibi değişen koşullar altında ticari operasyonları destekleyebileceğinden, tahmin döneminde iş dinamiklerindeki hızlı değişikliklerin piyasaya fayda sağlaması bekleniyor.

Çok sayıda kaynaktan elde edilen verilerin sentezi ve derlenmesinin yanı sıra temel kriterlerin analizi yoluyla, rapor pazarın kapsamlı bir resmini sunar.

Saas Pazarı Küresel Payı

Hizmet pazarı olarak küresel yazılım pazarının 2020'de 68,2 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ve 2027 yılına kadar revize edilmiş 220,5 milyar dolarlık büyüklüğe, 2020-2027 analiz döneminde %18,2'lik bir CAGR'ye ulaşması bekleniyor.
Aboneliğe dayalı fiyatlandırma modellerine olan talep, eski şirketlerin yazılım çözümlerini SaaS tüketim modeline geçirmesine neden oldu.

GlobalSaaSMarket
SaaS Pazar Küresel Payı

Hizmet Olarak Altyapı (IaaS), Hizmet Olarak Platform ve PaaS gibi diğer bulut hizmetleri de büyüyor, ancak üretkenlikte bir platoya ulaştı.

SaaS pazar büyüklüğünden küresel bir perspektiften bahsetmişken, pazar güçlü bir şekilde büyümeye devam ediyor ve SAAS'ın dikkat çekici büyüme istatistiklerini yansıtan 2020 yılına kadar toplam 62,3 milyar dolara ulaşacak.

Ekonomilerde küresel BT harcamaları sıkıntı çekiyor, ancak bulut büyümesi parlak bir nokta: bulut harcamalarının yıllık %6,3 artması bekleniyor.
SaaS pazar araştırmasına göre, ticari kuruluşlar güçlü büyümeyi teşvik etmek için daha çevik ve otomatikleştirilmiş süreçler için baskı yapıyor.

Bileşik yıllık büyüme oranı tahminleri (CAGR) dikkate alındığında, beş yıllık bir dönemde %12 oranında büyümesi bekleniyor.

Pandemide SaaS Pazarlama Stratejisi ve Büyüme

COVID-19'dan kurtulmak için iş dünyasının yeniden yapılandırılmasındaki büyüme, sosyal izolasyon, uzak operasyonlar ve iş kapanışlarını içeren kısıtlayıcı hafifletme önlemlerine yol açarak operasyonel zorluklara yol açtı.

Bununla birlikte, SaaS endüstrisindeki genel büyüme, yıllar içinde daha fazla şirketin çeşitli iş işlevlerinde SaaS çözümlerini benimsemesi, orijinal SaaS alanını temel mühendislik ve satış uygulamalarının ötesine taşıması ve Salesforce gibi SaaS E öncülerini modelleme konusunda güçlendirmesi nedeniyle sabit kalmıştır. muazzam büyüme.

Tahmin süresi boyunca, bulut tabanlı çözümler değişen koşullar altında ticari operasyonları destekleyebildiğinden, pazarın pazar iş dinamiklerindeki hızlı değişikliklerden faydalanması bekleniyor.

Dinamik piyasa koşulları arasında ekonomik belirsizlik, rekabet, cep telefonlarının artan oranda benimsenmesi ve internet kullanımı ve uygulamalarına ilişkin değişen kurallar yer almaktadır.

SaaS'ın önemi nedir?

  • Hizmet olarak yazılım (SaaS), bulut bilişimin üç ana kategorisinden biridir.
  • Altyapı hizmetleri (IaaS),
  • Platform hizmetleri (PaaS),
  • Masaüstü hizmetleri (DaaS),
  • Hizmet olarak yönetilen yazılım (MSAAS),
  • Mobil arka uç hizmetleri (MBAAS),
  • Veri merkezi hizmetleri (DCAAS),
  • BT yönetim hizmetleri (ITMaaS).

Microsoft gibi büyük şirketler, SaaS'ın bulut bilişim hizmetlerinin bir parçası olduğu bulut sağlayıcıları ve yazılım sağlayıcılarını düşünüyor.

Hizmet olarak Yazılım pazarı, bulut tabanlı Hizmet olarak Yazılım veya abonelik veya kullanım başına ödeme temelinde satın alınabilen ve uygulamalar ve organizasyonel amaçlar için kullanılabilen yazılım çözümlerinin, müşterilerin uygulamalara İnternet üzerinden eriştiği satışlarından oluşur. bir web tarayıcısı kullanarak.

SaaS, önde gelen kurumsal yazılım şirketlerinin stratejilerine entegre edilmiştir. Hizmet Olarak Yazılım (SAAS), şirketlerin kendi yazılımlarını satın aldığı, kurduğu ve yönettiği geleneksel, pahalı yazılımların aksine, şirket tarafından bireysel abonelik temelinde lisanslanan ve yerel olarak barındırılan bir yazılım lisanslama ve teslim modelidir. isteğe bağlı yazılım için ev sunucuları.

İsteğe bağlı yazılım veya Hizmet olarak Yazılım (SaaS) müşterilerinin artık bir web tarayıcısı aracılığıyla satıcı tarafından barındırılan yazılımlara veya istemci programlarına erişmek için gerekli olan pahalı donanımlara ve diğer kaynaklara ihtiyacı yoktur.

SaaS araçları, merkezi, satıcı tabanlı bir yazılım dağıtım modelini sürdürmek yerine, büyük program güncellemelerini indirip yüklemeden Web veya mobil tarayıcıdan erişebileceğiniz, zengin özelliklere sahip bir çevrimiçi hizmet sunar.

Bulut tabanlı yazılımları, uygulamaları ve bilgi hizmetlerini tanıtmak, edinmek ve yönetmek için SaaS Marketing, standart pazarlama tekniklerini kullanır.

2021'de Saas Önemli Çıkarımları

Hizmet Olarak Yazılım, kuruluşların pazarlama, satış ve müşteri hizmetleri dahil olmak üzere çeşitli özellikleri optimize etmesine yardımcı olur. Bu tür uygulamalara örnek olarak sanallaştırma yazılımı, ara katman yazılımı, uygulama entegrasyonu, içerik teslim çözümleri ve çok daha fazlası verilebilir. SaaS uygulamalarının sadece firmalarının sistemlerine, veritabanlarına ve dahili hizmetlerine erişimi yoktur, aynı zamanda geniş bir ağ üzerinde çalışan entegrasyon protokolleri ve uygulama programlama arayüzleri (API'ler) içerir.

Birden çok hizmetten gelen verileri, sunumu ve işlevselliği tek bir hizmette birleştiren hafif uygulamalardan oluşan bir Hodgepodge, SaaS uygulamalarını yerinde yazılımdan ayırır, çünkü yazılım yerinde özel bir güvenlik duvarı ile entegre edilemez.
IIAS ve IaaC'nin yanı sıra SaaS, üç ana bulut hizmeti modelinden biridir.

Bu modeller, kendi barındırılan veri merkezi kaynaklarını İnternet üzerinden müşterilere sunan bulut sağlayıcılardır. Modeller, ürünlerin bütünlüğünde farklılık gösterir.

Çözüm:

Yukarıdaki makalenin tamamı SaaS hakkındadır ve pazar payı, gelecek ilgili Makalelerde SaaS Pazarlama, Uygulamalar, Araçlar, Ürünler ve Hizmetler hakkında daha fazla güncellenecektir.

Teşekkürler

Hakkımızda

Markanızın yaratıcı bir ekipten yardım alması gerektiğine inanıyor musunuz? Projeniz için çalışmaya başlamak için bizimle iletişime geçin!

Devamını oku

Reklam Alanı

 

Ne tür desteğe ihtiyacın var?